Studiebureau ESHER treedt toe tot ABO-Group

Studiebureau ESHER treedt toe tot ABO-Group

ABO-Group versterkt haar marktleiderschap op vlak van bodem- en milieustudies door de overname van ESHER bvba, een Belgisch studie- en adviesbureau voor milieu en duurzaamheid, gespecialiseerd in water- en bodemonderzoek, milieu­administratie en kwaliteitssystemen. ESHER heeft een dertigtal medewerkers in dienst, verspreid over drie vestigingen in Gent, Brussel en Roeselare.

ABO en ESHER, gerenommeerde bodemsaneringsdeskundigen met hoofdzetels in Gent en actief in zowel Vlaanderen, Brussel en Wallonië, bundelen de krachten. Beide bedrijven versterken elkaar en creëren synergiën in het voordeel van hun operationele diensten, klanten en medewerkers.

Via deze overname versterkt ABO-Group tevens haar aanwezigheid in West-Vlaanderen, waar de directe relatie met private en publieke klanten verder zal uitgebouwd worden. Frank De Palmenaer, CEO ABO-Group: “Ik zie diverse mogelijkheden in de complementariteit van onze dienstverlening die bijzonder sterk tot uiting komt door samen in te zetten op onder meer complexe bodem- en milieustudies.”

Door de overname zal ESHER beroep kunnen doen op de gediversifieerde diensten van ABO (onder meer asbestonderzoek, archeologisch onderzoek, energie- en BREEAM-studies) en Geosonda (geotechnisch, archeologisch en milieukundig veldwerk). Herman De Bruyne blijft zaakvoerder van ESHER en zal daarnaast actief deel uitmaken van de directie van ABO-Group: “Voor onze medewerkers biedt dit samengaan zowel horizontale als verticale doorgroeimogelijkheden. Tegelijk zullen de klanten van ESHER voordeel halen uit het multidisciplinaire aanbod van de groep.”

ESHER realiseerde over het boekjaar 2016 een omzet van 2,6 mio euro en een bedrijfskasstroom (EBITDA) van K€114. De totale overnamesom, inclusief overname van de financiële schulden, bedraagt K€513 die deels via aandelen van ABO-Group vergoed wordt. Via deze transactie worden zowel alle medewerkers als de erkenningen en de klantenportfolio overgenomen. De closing is voorzien uiterlijk 1 december. Er wordt geen significante impact verwacht op de resultaten van het lopende boekjaar.