Asbesthoudende tegellijm

close-up-microscoop

Asbesthoudende tegellijm

Omdat er steeds vaker asbest wordt aangetroffen in tegellijm willen wij u op de hoogte stellen van deze ontwikkeling. Omdat tegellijm een materiaal is waarin het asbest niet homogeen aanwezig is, dienen hier meerdere monsters van genomen te worden. Dit betreft de normale tegellijm die aangetroffen wordt achter de wandtegels en onder de vloertegels van voornamelijk de badkamer, de keuken en het toilet. In een enkel geval komt deze tegellijm ook voor onder bijvoorbeeld moza√Įektegeltjes op vensterbanken.

ABO-Milieuconsult B.V. gaat hierop extra controleren, wat resulteert in meerdere bemonsteringen. Dit betekent dat tijdens de uitvoering van de asbestinventarisatie (ten behoeve van renovatie en/of sloopwerkzaamheden) de tegels in natte ruimten zullen worden verwijderd zodat de tegellijm kan worden bemonsterd. In het geval van bewoonde situaties zal dit voorhand besproken worden.