Ecologie

Contacteer
ons

richard-abo2

Dennis Bijl

Team manager

Dennis.Bijl@abo-group.eu

Breng de flora en fauna van uw projectlocatie in kaart met ecologisch onderzoek

Wanneer u gaat bouwen, zijn vaak verschillende onderzoeken nodig, zoals de gesteldheid van de bodem. Een andere belangrijke is het ecologische onderzoek in het kader van de Omgevingswet. Deze heeft u nodig bij de aanvraag van een omgevingsvergunning of het opstellen van een Omgevingsplan . ABO-Milieuconsult kan u als ecologisch onderzoeksbureau daarbij uitstekend helpen. Na onderzoek weet u alles wat u weten moet over de situatie van de natuur in het gebied waar u wilt bouwen. Ons onderzoek wordt namelijk volgens de richtlijnen uitgevoerd door onze ervaren ecoloog.

Vermijd natuurlijke verrassingen met een ecologisch onderzoeksbureau

Het doel van een ecologisch onderzoek is om uw bouwplannen te toetsen aan de Omgevingswet. Tijdens dit traject gaan wij ontdekken of de kans bestaat dat u voor uw project deze wet overtreedt. Ook besteden wij aandacht welke maatregelen genomen moet worden om binnen de wettelijke richtlijnen te blijven. Voor de antwoorden op deze kwesties bestudeert onze ecoloog de flora en fauna van het gebied dat u wilt gebruiken voor uw project.

Maak kennis met het proces van een ecologisch onderzoek

Wanneer u bij ons een onderzoek aanvraagt naar de ecologische omstandigheden van uw projectlocatie gaan wij als volgt te werk. Eerst maken we van het betreffende gebied een quickscan. Hierbij onderzoeken we of mogelijk beschermde soorten in de flora of fauna (kunnen) voorkomen. Deze quickscan kunnen wij het hele jaar door voor u uitvoeren. Wanneer wij sporen van een beschermde soort aantreffen, dan is aanvullend onderzoek nodig. Hierbij kijken we of inderdaad beschermde soorten aanwezig zijn of dat we deze kunnen uitsluiten. Dit onderzoek kan niet het hele jaar door plaatsvinden en kan afhankelijk van de dier- of plantensoort enkel in een bepaalde periode(s) worden uitgevoerd.

Het traject bij de aanwezigheid van beschermde flora of fauna

Wanneer bijvoorbeeld een beschermde dier- of plantensoort op de bouwlocatie wordt gevonden, dan heeft u een omgevingsvergunning voor een flora- of fauna-activiteit in het kader van de Omgevingswet nodig. Ook hierbij kunnen wij u als ecologisch onderzoeksbureau helpen met een activiteitenplan en een ecologisch werkprotocol.

Ontdek het ecologische dienstenpakket van ABO-Milieuconsult B.V.

Van quickscan tot en met de Omgevingsvergunning voor een flora- of fauna-activiteit (klik voor meer informatie!): ABO-Milieuconsult B.V. kan u bijstaan met deskundig advies en professionele diensten. Het complete pakket dat wij als ecologisch onderzoeksbureau uitvoeren bestaat uit de volgende onderdelen:

Wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan gerust contact op met teammanager Dennis Bijl via Dennis.Bijl@abo-group.eu!

Gerelateerde referenties

Woops! Niks gevonden.