Bouwen of renoveren zijn vaak onlosmakelijk verbonden met slopen. Is dat bij uw project inderdaad het geval, dan kan het zijn dat u daarvoor een wettelijke toestemming nodig heeft. Dit kan een sloopmelding betreffen maar ook is het mogelijk dat er een sloopvergunning is vereist. Wat het verschil is, leggen wij u graag uit.
Een sloopmelding of een sloopvergunning aanvragen?
Verwacht u dat er bij uw sloopwerkzaamheden minder dan 10 kubieke meter afval ontstaat, en is er in het pand geen asbest aanwezig, dan heeft u voor de sloop geen toestemming nodig.
Heeft u echter meer afval af te voeren of zitten er asbesthoudende materialen in het te slopen pand, dan moet u een sloopmelding doen. Een sloopvergunning is echter pas nodig als het om een monument gaat of om een wijziging in een beschermd dorps- of stadsgezicht.
Verder kan er vanwege het bestemmingsplan een vergunning nodig zijn om te slopen. Heeft u een sloopvergunning nodig? Houd er dan rekening mee dat u dan ook een sloopmelding moet aanvragen.
Wist u dat een sloopvergunning onderdeel is van een omgevingsvergunning?
Om het nog ingewikkelder te maken is er een omgevingsvergunning nodig. De sloopvergunning maakt namelijk deel uit van een omgevingsvergunning. Heeft u een sloopvergunning ofwel omgevingsvergunning nodig, dan komt er aardig wat papierwerk bij kijken. Zo moet u vaak bouwtekeningen en constructieberekeningen aanleveren. Ook is er een asbestinventarisatierapport vereist. Hierover kunnen wij u verder adviseren.
Een omgevingsvergunning aanvragen
Met een omgevingsvergunning regelt u meer dan het slopen alleen. Deze vergunning omvat namelijk circa 25 sub-vergunningen die met bouwen, renoveren en slopen te maken hebben. Zo is de bescherming van het milieu, de omwonenden en de natuur erin geregeld. Wanneer u wilt slopen en misschien andere bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren, dan gaat er dus eerst een administratief proces aan vooraf. Zo is er een omgevingsvergunningcheck nodig om te bepalen of u werkelijk deze toestemming nodig heeft, en zo ja, waarvoor?
Neem eenvoudig contact op met de adviseurs van ABO-Milieuconsult B.V.
Heeft u vragen over de procedure: ABO-Milieuconsult B.V. kan u adviseren welke onderzoeken benodigd zijn voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. Ga daarvoor naar onze contactpagina en vul het webformulier in, of neem contact op met één van onze vier vestigingen.
Ter hoogte van de aansluiting van de N662 op de A58 zal door Provincie Zeeland in 2021 een rotonde worden gerealiseerd. In voorbereiding op de realisatie van deze nieuwe rotonde zijn in de periode juni – november 2020 door ABO-Milieuconsult BV diverse bodem- en verhardingsonderzoeken…
Ten noorden van het dorp Philippine in Zeeuws-Vlaanderen ligt de voormalige stortplaats Kanaalpolder. Van 1967 tot 1977 is hier in een laag gelegen weiland huisafval, bouwafval en chemisch afval over een oppervlakte van 5 hectare gestort. Door het ontbreken van een boven- en onderafdichting van…
Met circa 2 miljoen kilometer aan totale lengte zijn kabels en leidingen in de Nederlandse bodem van groot belang voor het leveren van onze basisvoorzieningen. Ons land ligt er vol mee. Het is de verwachting dat het aantal kilometers kabels en leidingwerk in de toekomst…