Milieuonderzoek omgevingsvergunning Sloop

Contacteer
ons

richard-abo2

Richard van der Helm

General business unit manager

Richard.vanderhelm@abo-group.eu

Sloopvergunning of sloopmelding: zorg dat u met de juiste toestemming aan de slag gaat

Bouwen of renoveren zijn vaak onlosmakelijk verbonden met slopen. Is dat bij uw project inderdaad het geval, dan kan het zijn dat u daarvoor een wettelijke toestemming nodig heeft. Dit kan een sloopmelding betreffen maar ook is het mogelijk dat er een sloopvergunning is vereist. Wat het verschil is, leggen wij u graag uit.

Een sloopmelding of een sloopvergunning aanvragen?

Verwacht u dat er bij uw sloopwerkzaamheden minder dan 10 kubieke meter afval ontstaat, en is er in het pand geen asbest aanwezig, dan heeft u voor de sloop geen toestemming nodig.

Heeft u echter meer afval af te voeren of zitten er asbesthoudende materialen in het te slopen pand, dan moet u een sloopmelding doen. Een sloopvergunning is echter pas nodig als het om een monument gaat of om een wijziging in een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Verder kan er vanwege het bestemmingsplan een vergunning nodig zijn om te slopen. Heeft u een sloopvergunning nodig? Houd er dan rekening mee dat u dan ook een sloopmelding moet aanvragen.

Wist u dat een sloopvergunning onderdeel is van een omgevingsvergunning?

Om het nog ingewikkelder te maken is er een omgevingsvergunning nodig. De sloopvergunning maakt namelijk deel uit van een omgevingsvergunning. Heeft u een sloopvergunning ofwel omgevingsvergunning nodig, dan komt er aardig wat papierwerk bij kijken. Zo moet u vaak bouwtekeningen en constructieberekeningen aanleveren. Ook is er een asbestinventarisatierapport vereist. Hierover kunnen wij u verder adviseren.

Een omgevingsvergunning aanvragen

Met een omgevingsvergunning regelt u meer dan het slopen alleen. Deze vergunning omvat namelijk circa 25 sub-vergunningen die met bouwen, renoveren en slopen te maken hebben. Zo is de bescherming van het milieu, de omwonenden en de natuur erin geregeld. Wanneer u wilt slopen en misschien andere bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren, dan gaat er dus eerst een administratief proces aan vooraf. Zo is er een omgevingsvergunningcheck nodig om te bepalen of u werkelijk deze toestemming nodig heeft, en zo ja, waarvoor?

Neem eenvoudig contact op met de adviseurs van ABO-Milieuconsult B.V.

Heeft u vragen over de procedure: ABO-Milieuconsult B.V. kan u adviseren welke onderzoeken benodigd zijn voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.  Ga daarvoor naar onze contactpagina en vul het webformulier in, of neem contact op met één van onze vier vestigingen.