Verkennend bodemonderzoek NEN 5740

Contacteer
ons

Thijs van der Steen

Senior Consultant Bodem
Thijs.vandersteen@abo-group.eu

Thierry Hoogerheide

Senior consultant bodem
Thierry.hoogerheide@abo-group.eu

Partijkeuring conform het Besluit bodemkwaliteit: ontdek de kwaliteit van uw grond- of bouwstof

Start u in de toekomst met een renovatie- of nieuwbouwproject? En gaat u daarbij grond- of bouwstoffen toepassen of hergebruiken? Dan bent u verplicht om een partijkeuring volgens het Besluit bodemkwaliteit te laten uitvoeren wanneer het om meer dan 50 m³ gaat. Behalve om de grond gaat het hierbij ook om bouwstoffen die van steen zijn, zoals dakpannen, beton en asfalt. Een partijkeuring moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde of geaccrediteerde organisatie. Daarvoor bent u bij ABO-Milieuconsult BV aan het juiste adres.

Bodemkwaliteit: wat wordt er onderzocht bij een partijkeuring?

Een partijkeuring, ook wel bekend als een AP04-keuring, bestaat uit een onderzoek naar de milieuhygiënische kwaliteit van de grond of bouwstof. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of er zware metalen in het materiaal zitten, zoals lood of koper. De uitkomst van het onderzoek bepaalt waar en hoe u de grond of bouwstof volgens het Besluit bodemkwaliteit kunt hergebruiken. Met een partijkeuring weet u dus zeker dat u aan de regels voldoet en voorkomt u eventuele boetes en afvoerkosten.

Besluit bodemkwaliteit: hoe gaan we te werk?

Voor een partijkeuring volgens het Besluit bodemkwaliteit neemt een van onze bodemexperts verschillende monsters van de grond. Deze bodemmonsters worden door het laboratorium geanalyseerd volgens het accreditatieprogramma AP04. Na de uitslag geven we u de testresultaten in een uitgebreid rapport. Vermoeden we dat er asbest aanwezig is in uw grond of bouwstof? Dan is er een verder asbestonderzoek nodig dat ABO-Milieuconsult BV ook voor u kan uitvoeren.

Ontdek alles over de bodemkwaliteit van uw bouwproject

Wanneer u gaat bouwen, uitbouwen of renoveren dan zijn er naast de partijkeuring nog meer regels waaraan u moet voldoen. Ook hierbij kunnen de professionals van ABO-Milieuconsult u helpen: van nemen van monsters tot en met het begeleiden van de vergunningsaanvragen. Wat we voor u kunnen betekenen ziet u in ons overzicht met alle bodemonderzoeken die we uitvoeren: van een vooronderzoek tot en met een nader bodemonderzoek. Maar ook het controleren van de flora en fauna op uw terrein kan ABO-Milieuconsult verzorgen met bijvoorbeeld een ecologische quickscan.

Zorg dat de bodemkwaliteit van uw bouwproject aan de regels voldoet met ABO-Milieuconsult BV

Gaat u dus bouwen of renoveren? Neem dan gerust contact op met ABO-Milieuconsult BV. Wij kunnen u helpen met alle onderzoeken die nodig zijn voor onder andere het Besluit bodemkwaliteit, de Omgevingswet en de Wet natuurbescherming. Bel of mail daarvoor naar een van onze kantoren. U vindt ons in Goes, Alphen aan den Rijn, Breda en Hulst. Of vul ons contactformulier in voor informatie over een partijkeuring of onze andere diensten!

Gerelateerde referenties