De grenzen over

Recentelijk heeft ABO-Milieuconsult opdracht gekregen om een groot aantal partijen grond te keuren op een nieuwbouwlocatie in de binnenstad van Brussel.

Het keuren van grond is voor ons niet nieuw; dat doen we al jaren voor opdrachtgevers door heel Nederland. Maar dat we dat nu in Brussel doen en ook volgens de Nederlandse norm is wel bijzonder. De opdrachtgever van dit werk, Group Hens uit Wuustwezel (een grote Belgische aannemer in grond- wegen- en afbraakwerken), wil de grond in Nederland kunnen afzetten. En daarvoor is keuring volgens het Nederlandse protocol 1001 van de SIKB Brl 1000 noodzakelijk.

Op de locatie in Brussel zal een multifunctioneel gebouw gerealiseerd worden met winkels en woningen en een ondergrondse parkeergarage. In totaal zal circa 170.000 ton grond ontgraven moeten worden voor de bouw. De grond wordt in depot geplaatst op een locatie net buiten de stad, door ABO gekeurd en gerapporteerd om vervolgens per schip afgevoerd te worden. Een strakke planning en een snelle uitvoering van veldwerk, analyses en rapportage zijn hierbij van groot belang om stagnatie te voorkomen.

De samenwerking tussen ABO Milieuconsult en Group Hens beperkt zich niet alleen tot deze opdracht: ook voor andere partijen in Vlaanderen en in Wallonie wordt ABO ingezet waarbij tevens de kennis van de Belgische vestigingen wordt ingezet.

 

 

 

 

Back to overview